پس انداز کردن مساوی است با خرج نکردن و کاهش مخارج

 کاهش مخارج راه سخت‌تری است و به قانونمندی بیشتری نیاز دارد. اگر شما با دنبال کردن بعضی از این نکات (“چگونه پول پس انداز کنیم” را ببینید) یک سری تغییرات جزئی در مخارج خود بدهید، با کاهش مخارج احتمالاً قادر خواهید بود تا بدون تغییر محسوس سبک زندگی‌تان به پول برسید؛ و هر بار که این پول را به حساب پس انداز یا سرمایه گذاری خود منتقل می‌کنید، احساس فوق‌العاده‌ای خواهید داشت. برای خودتان هدف تعیین کنید که به‌صورت منظم(هفتگی/دوهفته‌ای/ماهانه) پول خود را به حساب مخصوص پس انداز و سرمایه گذاری و بر اساس بودجه ماهانه‌تان انتقال دهید.

یک بودجه منظم برای خود بسازید

داشتن بودجه قطعاً کمک می‌کند تا یک قانون برای خرج و پس انداز داشته باشید و آن را رعایت کنید. ساخت یک بودجه آسان است، ولی پایبند ماندن به آن دشوار است. این کار یعنی تمرکز بر نحوه خرج کردن و یافتن راه‌هایی برای صرفه‌جویی کردن در هر جا که ممکن باشد، ضروری است. به بودجه بندی به‌عنوان راهی برای احساس مسئولیت در قبال پولتان و داشتن کنترل بیشتر بر زندگی فکر کنید.

فکر نمی‌کنید که بتوانید این پول اضافی را پیدا کنید؟ راه های پس انداز پول را کشف کنید. سعی کنید تا از یک ماشین حساب استفاده کنید تا ببینید که تغییرات هرچند کوچک چگونه می‌توانند تبدیل به یک پول هنگفت شوند. ممکن است آن پول اضافی درست پیش رویتان باشد. کاهش مخارج شاید به آن سختی ها که شما فکر می کردید هم نباشد.

آیا برای پس انداز کردن آماده‌اید؟

در اینجا یک نقشه گام‌به‌گام ارائه می‌کنیم تا شما را در مسیر پس انداز قرار دهیم. این را در ذهن داشته باشید که نکته کلیدی، تمرکز بر جایی است که پول شما از دستانتان می‌رود (هزینه ها و مخارج) تا منبعی که پولتان از آنجا به دست می‌آید (حقوق و درآمد). شما می‌توانید مخارجتان را کنترل کنید (کاهش مخارج)، ولی معمولاً تسلطی بر درآمدتان ندارید.

۱) منابع مالی خود را شناسایی نمایید

اولین قدم در یک روش مختص پس انداز، شناسایی منابع مالی تان است. منابع مالی شما (که به آن جریان نقدی نیز می‌گویند) پول هایی است که شما برای پس انداز و سرمایه گذاری در اختیار دارید. محاسبه آن نیز کاملاً سر راست است:

جریان نقدی یا منابع مالی= پول خارج شده – پول وارد شده.

ما توصیه می‌کنیم که به منابع مالی تان به‌صورت ماهانه نگاهی بیندازید تا جریان نقدی خود را بسنجید. در اینجا نگاه سریعی به انواع پول های وارد شده و خارج شده می‌اندازیم:

پول هایی که به حساب بانکی شما وارد می‌شوند (درآمدها)

  • حقوق ماهیانه و دستمزد
  • هدایا یا مزایای فوق‌العاده در فیش حقوقی
  • پاداش
  • بازپرداخت مالیات
  • درآمد حاصل از سود سرمایه گذاری

پول هایی که از حساب های بانکی شما خارج می‌شوند (هزینه ها و مخارج)

هزینه های ثابت شامل:

  • اجاره بها و وام مسکن
  • هزینه بیمه (خانه، خودرو، سلامت)
  • حمل و نقل (قسط های خودرو، کرایه ماشین، بنزین)
  • خدمات رفاهی (برق، گاز، آب، عوارض نوسازی)
  • بدهی ها (انواع وام ها)
  • تلویزیون، تلفن، اینترنت، موبایل
  • هزینه های پزشکی
  • غذا

هزینه های انعطاف‌پذیر و متغیر شامل:

  • تفریح و سرگرمی، بیرون غذا خوردن
  • تعطیلات
  • لباس، مراقبت‌های شخصی

۲) جریان نقدی خود را محاسبه کنید

برای محاسبه جریان نقدی تان، قبوض، صورتحساب ها و پرداخت های خرده‌ریزه خود را در یک ماه جمع‌آوری کنید تا درآمد ماهانه منظم خود و هزینه ها را ببینید. برای اینکه کنترل مخارج خود را داشته باشید و این کار برایتان دشوار و خسته‌کننده نشود سعی کنید از یک اپلیکیشن حسابداری شخصی بر روی گوشی تلفن همراه خود استفاده کنید.

توجه داشته باشید که خریدهای کوچک واقعاً می‌توانند به مخارج بزرگی تبدیل شوند. اگر نگه‌داشتن حساب مخارج ماهیانه برایتان سخت است، به بانک خود مراجعه کنید و حساب بانکی جداگانه‌ای افتتاح کنید و در ابتدای ماه پیش‌بینی مخارج ماهیانه (مثلاً ۸۰۰ هزار تومان) را به این حساب واریز کنید. حالا در پایان ماه می‌دانید که در ماه گذشته چقدر هزینه کرده‌اید و آیا چیزی از آن حساب باقی‌مانده است یا نه؟ توجه کنید که در پایان ماه موجودی حساب مخارج باید صفر شده و از نو شارژ شود.

۳) جریانات نقدی خود را درک کنید

اگر درنهایت به عدد مثبتی (جریان نقدی مثبت) رسیدید، به این معنی است که کمتر از درآمدتان خرج می‌کنید. در این صورت می‌توانید مقداری از این پول را استفاده کنید و آن را برای اهداف مالی تان پس انداز و سرمایه گذاری نمایید. این را پایه عادت پس انداز خودتان قرار دهید. اگر نتیجه محاسبه شما منفی (جریان نقدی منفی) شد، مخارج شما بیش از درآمدتان است. برای اینکه قادر به پس انداز باشید، نیاز دارید تا تغییراتی در عادات خرج کردن خود به وجود آورید. تنظیم و تعدیل هزینه‌های انعطاف‌پذیرتان جایی است که باید از آن شروع کنید. حتی ممکن است فضا برای ایجاد تغییر در هزینه های ثابتتان نیز وجود داشته باشد. روی مقاله آموزشی زیر کلیک کنید تا چند تا از راه‌های داشتن کنترل بر مخارج خود را ببینید:

حسابداری شخصی و روش پاکت‌نامه‌های پر پول در مدیریت مخارج

(پایان درس دوم دوره آموزشی اصول سرمایه گذاری سه‌گام)

منبع:  مدیرمالی

اگر سؤال یا نظری دارید لطفاً در بخش نظرات مطرح کنید. همین‌طور با اشتراک‌گذاری این مقاله در شبکه‌های اجتماعی شما هم در توسعه دانش مالی و سرمایه گذاری شریک شوید.